Confraria del sant Crist de l'Esperança

Plaça de santa Catalina Tomàs, 6. Llucmajor. Illes Balears confrariadelsantcrist@yahoo.com

Nova edició dels Goigs del sant Crist.

clavariat | 24 Novembre, 2011 18:21

Aquest any 2011 en motiu de la festivitat del nostre titular s’ha editat, una altra vegada, els goigs del sant Crist de l’Esperança, però per primera vegada s’ha imprès en un format de làmina gravada amb els goigs, la partitura musical, dibuixos i una pregària final.

            Dins els goigs moderns de Llucmajor sols es publicaren a principis del segle XX els de santa Càndida. Els goigs del sant Crist fets també a la primera meitat del segle XX només foren elaborats en format de plagueta de mà.

            L’estudiós sobre el tema; Joan Roig, descriu aquest estil religiós com “... un segell autòcton per expressar, celebrar i cantar la fe de l’Església” de la nostra terra. Essent un compost poètic i musical de caire popular d’origen medieval que acosta el poble a les seves creences religioses. Els inicis de la tradició dels goigs foren a partir de l’aparició de la impremta en el segle XVI. A Llucmajor els més antics es troben amb els dedicats a la Verge de Gràcia del segle XVIII.

            Els goigs del sant Crist de l’Esperança foren elaborats pel mestre i clavari Francesc Pomar.

En aquesta nova edició es presenta en el centre la foto més antiga conservada del sant Crist de l’Esperança de finals del segle XIX o principis del XX. L’acompanyen dues figures al·legòriques de l’esperança, a cada costat; una figura femenina aguantant amb una mà un escut i amb l’altra una àncora, símbol de la confraria i del sant Crist.

 L’al·legoria prové del disseny de l’àtic del retaule major de la basílica de Màlaga i les sanefes decoratives provenen dels nous goigs de sants Abdó i Senén de Cubelles. La làmina acaba amb un segell gravat de l’arcàngel sant Miquel, titular de la parròquia. 

Els goigs estaran disponibles dins la capella de la confraria, pel públic en general, i durant la setmana santa vinent cada confrare en rebrà un.

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb