Confraria del sant Crist de l'Esperança

Plaça de santa Catalina Tomàs, 6. Llucmajor. Illes Balears confrariadelsantcrist@yahoo.com

Edició de dos punts de llibre de la nostra Confraria

clavariat | 12 Maig, 2011 20:59

     Aquest any i per divulgar les icones de la confraria s'han editat dos punts de llibre, que els confrares han pogut obtenir durant la setmana santa, per així poder difondre part de la nostra història.

     El primer punt és el fragment de la creu del miracle que es troba a l'esquerra de la capella del sant Crist de l'Esperança. És la secció de l'antiga creu que sostenia la imatge i on es troba la part cremada, signe del que la tradició menciona com el fet miraculós dels aconteixements succeïts en el segle XVII, quan la capella es pegà foc aturant-se als peus de la imatge del sant, provocant des de llavors i amb els anys el conegut sentit miraculós del sant Crist de l'Esperança.  

    El segon punt de llibre és la part superior de la imatge de la Verge de la Dolorosa, que la nostra confraria també treu en processó el dijous i divendres sant. L'escultura és una talla de la Mare de Déu Dolorosa, de vestir. Fou promoguda el 1883 per la Congregació de Mares Cristianes de la parròquia de LLucmajor i també era portada per aquesta congregació durant les processons de la Setmana Santa. Amb la desaparició de la congregació no sabem si passà a ser duïta directament per la nostra confraria o bé quedà sense portador fins que en els anys seixanta o setanta es tornà a treure acompanyant la confraria.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb